Op zoek naar een bureau voor dat echt goed is in WordPress maatwerk? Zoek niet verder: Simplefly heeft ruim 10 jaar ervaring met het realiseren van maatwerk in WordPress.

WordPress is al vele jaren met afstand het meest populaire CMS ter wereld. Het systeem is beroemd vanwege het feit dat met behulp van thema’s en plugins snel een site gebouwd kan worden.

Wat minder bekend is, is dat het inmiddels uitgegroeid is tot een volwaardig CMS dat zich ook goed leent voor maatwerk. Er zijn talloze voorbeelden van grote websites die draaien op WordPress en veel maatwerk bevatten. Als ervaren WordPress specialist helpt Simplefly gerenommeerde partijen met WordPress maatwerk.

Wat is WordPress maatwerk?

Maatwerk is in alle variaties mogelijk, maar het gaat in de regel om:

  • WordPress thema op maat, om een 100% uniek design te kunnen implementeren;
  • WordPress plugin op maat, om specifieke functionaliteit te realiseren;
  • Koppeling tussen WordPress en andere systemen en/of platformen.

WordPress thema op maat

Alle websites die wij in WordPress bouwen (en ontwerpen) worden als WordPress thema op maat gerealiseerd, een zg. ‘custom WordPress theme’. We bouwen altijd voort op een door ons zelf ontwikkelde basis, waarbinnen veel aandacht besteed is aan performance, zoekmachinevriendelijkheid en veiligheid. Door het bouwen van een maatwerkthema kunnen we websites gemakkelijk doorontwikkelen en aanpassen. Ook hebben we maximale vrijheid op het gebied van design en UX.

Deze werkwijze is bij uitstek geschikt voor wat grotere websites met veel bezoekers en specifieke maatwerkbehoeften, zoals bijvoorbeeld tools en API-koppelingen. Ook het realiseren van een volledig ontwerp op maat is een doorslaggevend argument om voor een thema op maat te kiezen.

WordPress plugin op maat

Waar mogelijk werken wij met bestaande plugins. Goede voorbeelden hiervan zijn Yoast SEO (zoekmachineoptimalisatie) en Gravity Forms (formulierengenerator), maar ook de e-commerce-oplossing WooCommerce.

Echter bieden bestaande plugins soms ook beperkingen. Zo worden ze soms naar verloop van tijd niet meer bijgewerkt, wat veiligheidsrisico’s oplevert. Ook is een bestaande plugin meestal niet uit te bouwen en is maatwerk dus niet of zeer beperkt mogelijk. Deze aspecten nemen wij mee in ons advies over het gebruik van standaard plugins of het ontwikkelen van functionaliteit op maat. Hiermee zorgen we voor een duurzame implementatie zodat je niet alleen op korte termijn geholpen bent, maar ook op lange termijn een stabiele en veilige oplossing hebt.

Het kan overigens ook zo zijn dat een bestaande plugin teveel functionaliteit bevat en dus te ‘zwaar’ is. Door WordPress maatwerk te verzorgen kunnen we functionaliteiten zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken, zowel voor de bezoeker als de websitebeheerder. Ook scheelt dit soms in de laadtijd van een website.

Koppelingen met externe systemen

WordPress kan door haar ingebouwde API goed communiceren met andere softwareapplicaties en mocht het daarmee niet mogelijk zijn, dan kan een oplossing in een maatwerk plugin gerealiseerd worden. Wij hebben afgelopen jaren koppelingen gebouwd met diverse systemen: van CRM software en ERP applicaties met producten tot ledenadministratiesystemen en HR-pakketten.

Dergelijke koppelingen zijn doorgaans arbeidsintensief maar zorgen vaak voor aanzienlijke besparing door het automatiseren van processen; bijvoorbeeld het toevoegen van producten of het aanpassen van ledengegevens. Dit verdien je doorgaans snel terug, doordat het menselijke fouten voorkomt en tijdbesparing oplevert.

Meer weten?

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden en kosten van WordPress maatwerk.