Ontwerpen en ontwikkeling zijn de benodigde schakels voor een website, toch? Niet helemaal… Interaction design it is!

Een effectief webdesign begint met een interactieontwerp (interaction design), een schematische weergave van een website. Hieruit wordt duidelijk hoe de navigatie werkt en waar welke informatie op een pagina komt. Wij zijn ervan uit dat elk succesvol webtraject een interactieontwerp verdient… Jij nog niet?

Waarom een interaction design?

Het ontwikkelen van een interaction design bespaart veel tijd en kosten in een later stadium. Al in het beginstadium denken we na over gebruikersvriendelijkheid en conversie.

Bedankpagina, een klikbaar logo, logische navigatie, de conversiefunnel, flexibele paginatemplates en usability. Zaken die in een webdesign zeker voor ogen worden gehouden, maar juist in een interaction design de benodigde aandacht krijgen. Een interactieontwerp dekt zowel de klantwensen (vanuit een briefing) als belangrijke (specifieke) usabilityaspecten.

Elk project verdient het…

Ook het jouwe! Omdat zowel onze klanten als wij keer op keer profijt hebben van een interactieontwerp passen we het inmiddels toe in vrijwel elk project.

Ontdek wat we voor jou kunnen doen

Wireframes

Het interactieontwerp bestaat in de meeste gevallen uit een serie paginaschetsen (wireframes) waarin we schematisch de pagina-indeling weergeven en eventueel stroomschema’s.

Zo komt een webtraject er als volgt uit te zien:

  1. Vaststellen eisen en wensen, doelgroep en doelstellingen in een projectbriefing.
  2. Opstellen van een interactieontwerp met behulp van wireframes en stroomschema’s.
  3. Ontwerpen van één of twee paginatemplates
  4. Uitwerken van definitief webdesign: alle paginatemplates en elementen.
  5. Realisatie van de site (stappen: functioneel/technisch ontwerp > omzetten ontwerp naar HTML/CSS > implementatie in CMS > testen > live zetten).

En nu?

Wanneer je een samenwerking met ons aangaat voor een nieuwe website mag je een interactieontwerp verwachten. Het is echt ook mogelijk om ons hier ‘los’ voor in te schakelen. Neem dus gerust eens contact op, wanneer je meer wilt weten!

Bekijk ons portfolio Vraag jouw offerte aan