Wanneer maatwerk vereist is, zetten wij het Symfony Framework in. Dit krachtige en breed gedragen PHP-framework biedt de mogelijkheid schaalbare en veilige (web)applicaties te ontwikkelen.

Wat is het Symfony Framework?

Het Symfony Framework is een PHP-framework dat bij uitstek webapplicatie ontwikkeling op maat. Een developer kan een applicatie in Symfony volledig naar zijn/haar hand zetten. Het framework biedt mogelijkheden om effectief te kunnen werken en herhalende handelingen zo veel mogelijk te minimaliseren.

Symfony volgt tot in de puntjes (en als geen ander framework) web- en PHP-standaarden. Bij het ontwikkelen van het platform is veel rekening gehouden met de moderne kwaliteitseisen aan code, zoals snelheid, veiligheid en testbaarheid. Daarbij biedt de grote en professionele community voortdurend updates en verbeteringen.

Open source met enterprise karakter

Met haar gedegen structuur kan het als open source framework de concurrentie aan met (dure) enterprise oplossingen. Daarmee is het zowel voor kleine startups als grote corporates een passende oplossing.

Enorm ecosysteem

Het Symfony Framework is het tweede PHP-framework na Laravel. Echter draait Laravel voor een groot deel op Symfony-componenten. Dit geldt ook voor andere bekende frameworks als Yii en CakePHP. Ook grote PHP-CMS’en als Magento, Drupal, Joomla, Concrete5, Kunstmaan en Typo3 maken gebruik van Symfony. De invloed van Symfony binnen het PHP-ecosysteem is daarmee omvangrijk te noemen.

Modules

Symfony biedt out-of-the-box al een enorme veelzijdigheid aan modules (‘bundles’). Zo biedt het framework mogelijkheden voor meertaligheid, opties voor alle aspecten van gebruiksbeheer en mogelijkheden om te communiceren met externe API’s. Het staat ontwikkelaars vrij ook zelf bundles te ontwikkelen. Zo gebruiken wij bij diverse zorgklanten een bundle voor aandoeningen/ziekten die we in eigen beheer ontwikkeld hebben.

Op zoek naar een digital agency met veel Symfony-ervaring? Zoek niet verder en neem contact met ons op om een vrijblijvend te sparren!

Kunstmaan CMS

Omdat ook bij maatwerkapplicatie in veel gevallen contentbeheer nodig is, zetten wij Kunstmaan CMS in als beheeromgeving. Kunstmaan volgt de structuur van Symfony, maar voegt daar de mogelijkheid van gebruiksvriendelijk contentbeheer aan toe. Kunstmaan is ontwikkeld door het gelijknamige Belgische bedrijf, dat inmiddels onderdeel is van Accenture Interactive.

Waarom wij fan zijn van Symfony

In het kort zijn we om de volgende redenen fan van Symfony:

  1. Snelheid Met Symfony kunnen we een zeer goede performance realiseren;
  2. Schaalbaarheid Applicaties kunnen snel uitgebreid en goed onderhouden worden;
  3. Veiligheid Het framework biedt de optimale structuur voor het realiseren van veilige applicaties;
  4. Overdraagbaarheid Het open source karakter én de infrastructuur maken projecten goed overdraagbaar;
  5. Volwassenheid Het framework is sinds 2005 zeer goed doorontwikkeld en daarmee zeer stabiel;
  6. Flexibiliteit Symfony is zeer flexibel in het gebruik.

Jouw Symfony project starten?

We leggen je graag meer uit over de mogelijkheden bij een goede kop koffie. Dus neem gerust contact met ons op!

Bekijk ons portfolio Vraag een offerte aan