Website Typetuin

Typetuin is een van de bekendste aanbieders van typecursussen, zowel klassikaal als online. Wij ontwierpen en een ontwikkelden een volledig nieuwe website met veel complex maatwerk.

De website heeft grote waarde voor Typetuin, omdat deze veel bedrijfskritische toepassingen ondersteunt. Daarnaast konden we in dit project alle disciplines inzetten die we in huis hebben: van strategie, creatie en UX tot front-end en maatwerkontwikkeling. Een mooie uitdaging dus!

Creatie & UX

We startten het ontwerptraject met het ontwerpen van een creatief concept, waarbij we de Efteling-achtige huisstijl vertaalden naar een digitaal styleboard. We zochten daarin naar een optimale balans tussen enerzijds eigenzinnige en anderzijds conversieverhogende stijlelementen.

Ook verzorgden we ook een uitgebreid UX-traject. Daarbij werkten we persona’s en klantreizen uit en visualiseerden we onze bevindingen in wireframes. Het resultaat: een onderscheidend design met veel aandacht voor conversie en gebruiksgemak.

WordPress + maatwerk

Na het akkoord op het ontwerp realiseerden we de website met WordPress als onderliggend platform. In dat bouwtraject was veel maatwerk nodig. Naast een custom WordPress thema realiseerden we koppelingen met het CRM-pakket om zoveel mogelijk processen te automatiseren. Ook ontwikkelden we een online typetest waarbij gebruikers kun niveau kunnen testen.