MedMij Toolkit

We ontwikkelden voor MedMij een online toolkit voor zorgaanbieders die overwegen zich aan te sluiten bij MedMij. De toolkit is volledig op maat gebouwd, met gebruik van WordPress als CMS. Om snel en volledig live te gaan, werd Scrum als projectmethodiek gehanteerd.

Als je in de zorg werkt, kan MedMij bijna geen onbekende zijn. MedMij faciliteert het veilig uitwisselen van medische gegevens. In de Toolkit van MedMij staat informatie voor zorgaanbieders en (later) ICT-leveranciers die aan willen sluiten bij MedMij – of zich daarop oriënteren. MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en gezondheidsprofessionals in PGO’s.

Ontwikkeling klikbaar prototype

We startten de samenwerking met MedMij door samen met onze vrienden van reclamebureau Zevenmijls een inventarisatietraject te verzorgen. Daarbij zorgde een UX specialist van Simplefly voor het ontwikkelen van een prototype, terwijl Zevenmijls zich bezighield met het creatieve concept. Het prototype dat wij in deze fase ontwikkelden, was klikbaar en realistisch zodat Medmij dit (intern) goed kon testen. Op basis van de bevindingen uit deze fase realiseerden we de daadwerkelijke Toolkit.

Scrum als antwoord op alle vragen

Toen het prototype eenmaal stond, waren er uitgangspunten voor de Toolkit helder voor alle partijen. Echter stonden er ook nog vragen open. Welke zaken hadden prioriteit binnen het budget? Wat wordt de exacte werking van functionaliteiten? Welke zaken moeten beheerbaar zijn? Wat is softwarematig de beste structuur?

Dat was ook het moment waarop wij voorstelden Scrum als projectmethodiek te hanteren. Scrum biedt namelijk mogelijkheden voor voortschrijdend inzicht en flexibiliteit binnen een vast budget. Omdat het team van MedMij beperkte ervaring met Scrum had, leverde Simplefly een gedelegeerd Product Owner (PO). Deze PO hielp MedMij bij het bepalen van richting, het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.

Een website die doet wat ‘ie moet doen

Het resultaat mocht er zijn: een Toolkit met een eenvoudige opzet, die precies doet wat ‘ie moet doen. Door het transparante proces van Scrum werden aannames getackeld, verkeerde afslagen voorkomen en waren alle partijen tevreden met het resultaat en het proces ernaar toe. We werken komende tijd samen met MedMij aan de doorontwikkeling van de Toolkit.

Ook zin om snel live te gaan?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking of vraag een offerte aan met de knop bovenaan deze pagina.