Applicatieontwerp: duurzaam bouwen met GPR Materiaal

Als Simplefly hebben we samen met W/E Adviseurs een bijzondere applicatie mogen ontwerpen die bijdraagt aan het duurzamer maken van gebouwen. Met de applicatie maak je snel en eenvoudig een milieuprestatieberekening van gebouwen, geheel volgens het Bouwbesluit. De applicatie heet GPR Materiaal en is onderdeel van GPR Software, ontwikkeld door W/E Adviseurs, kennisleider in duurzaam bouwen.

GPR Materiaal is een onmisbaar hulpmiddel voor architecten, ontwikkelaars, de gemeente, corporaties en alle partijen die Bouwbesluit-berekeningen maken. De software is bedoeld om bouwmaterialen (zoals een dak, vloer, fundering etc.) te kunnen beoordelen op duurzaamheid. De materialen van een compleet gebouw kunnen worden samengesteld, en daar komt een milieuprestatieberekening uit. Bouwpartijen kunnen vervolgens aan de hand van deze milieuprestatieberekening een vergunningaanvraag indienen.

Complexe materie eenvoudig maken

We zijn benaderd door W/E Adviseurs om de complexe vraagstukken en data die nodig is om GPR Materiaal te creëren, op zo’n manier te visualiseren dat het gebruik hiervan eenvoudig en aantrekkelijk wordt. Vanuit schetsen en wireframes zijn we uiteindelijk tot een visueel ontwerp gekomen. De interface (gebruikmakend van Google Material Design), duidelijke iconen en de heldere structuur leiden de gebruiker eenvoudig door de verschillende stappen die genomen moeten worden.

Samen met het team van W/E Adviseurs zijn we tot een resultaat gekomen waar we erg tevreden mee zijn, en ondertussen zullen we ook aan nieuwe applicaties werken van GPR Software. Het is voor ons een voorrecht om een applicatie te mogen ontwerpen die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving, waar toekomstige generaties van zullen profiteren.

GPR Portal

Naast GPR Materiaal heeft Simplefly het portaal ontworpen voor GPR Software. Het portaal biedt toegang tot de verschillende applicaties van GPR Software (zoals GPR Materiaal) en toont actuele informatie. Daarnaast kan de gebruiker op het portaal verschillende instellingen aanpassen, zoals bijvoorbeeld de gebruikersrechten. We hebben GPR Portal geheel in de moderne, visuele stijl van GPR Materiaal ontworpen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op      Offerte aanvragen