Ons vertrekpunt is altijd een oplossing op maat: zowel in ontwerp als techniek. Om tot een optimaal resultaat te komen stemmen we de werkwijze altijd af op het project en de klant. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hieronder uit.

Scrum of waterval?

Bij maatwerktrajecten is ruimte voor voortschrijdend inzicht belangrijk. In dat geval maken we graag gebruik van de Scrum-methode. Mits juist uitgevoerd en uitgelegd is dit een hele mooie werkwijze waarbij je als klant direct invloed hebt op beslissingen over functionaliteit, design en budget. Maar: Scrum vraagt intensieve betrokkenheid van jou als klant én kennis van hoe Scrum en agile projecten werken.

In veel gevallen is die betrokkenheid niet haalbaar en/of zijn scope en uitkomst al behoorlijk helder. In dat geval is de traditionele watervalmethode vaak ook passend. Dit betekent dat we in het begin duidelijke afspraken maken over de scope van het project. Zo weet jij als klant wat je kunt verwachten en kunnen wij een rendabel project draaien. Ook in deze gevallen maken we gebruik van agile elementen door het project in sprints op te delen, te werken met tussentijdse opleveringen.

Het Simplefly Canvas

Vaste prik bij een Simplefly project (groot of klein): de canvassessie. Samen en bij voorkeur bij jou op locatie vullen we tijdens een werksessie een canvas is. Dit canvas is een door ons zelf ontwikkelde methode als variant op het Business Model Canvas. Een hele fijne, compacte methode die het project direct de juiste richting geeft. Tijdens zo’n sessie bespreken we zaken als het ‘waarom’, maar ook doelstellingen en propositie. De businesscase van de website of applicatie dus.

Minimum Loveable Product

Wij houden ervan geen zaken te realiseren die niet nodig zijn. Dat is allereerst zonde voor je portemonnee. Maar ook niet onbelangrijk: het is veel motiverender voor een programmeur als functionaliteit ook echt gebruikt wordt. Daarom beschrijven we vaak aan het begin van het traject het Minimum Loveable Product (MLP). Dit is een uitgangspunt dat wat verder gaat dan het bekende Minimum Viable Product (MVP). Het MVP is namelijk vaak te basaal: een product zonder ziel. Wij houden het graag simpel, maar bouwen nog liever iets waar je van gaat houden!

Simplefly: slim & simpel

We houden het graag eenvoudig en zetten techniek het liefst zo slim mogelijk in. Slim betekent voor ons:

  1. Bestaande oplossingen gebruiken en herbruikbaar programmeren, waar mogelijk open source;
  2. Op de hoogte zijn van de (laatste) technische mogelijkheden;
  3. Slimme software gebruiken die onze processen efficiënter en transparanter maken.

En simpel, ja dat zijn we aan onze stand (lees: naam) verplicht. Minder is (meestal) meer – daarom hanteren we het KISS-principe. Keep it simple, stupid! Denk aan gebruiksvriendelijke ontwerpen (‘usability’), leesbare handleidingen, een toegankelijk CMS, duidelijke taal in offertes en andere documenten.

Bekijk ons portfolio Vraag een offerte aan