IT Selector: geïntegreerde online marketingstrategie in de praktijk

21 februari 2011 | Joram Dees

IT Selector, onafhankelijke adviseur op het gebied van business software, zocht voor het opzetten en uitwerken van de online strategie een partner. Uitgangspunten voor de samenwerking: een flexibele, creatieve partner met een pragmatische en multidisciplinaire aanpak in online marketing.

Het begin van de samenwerking…

Jaap Lucas, directeur van IT Selector, vertelt: “Via een bevriende relatie zijn we bij Simplefly terechtgekomen, een club jonge online marketeers met een heldere visie. Natuurlijk hadden we al ideeën over de website, over social media, SEO, online campagnes en onze diensten; maar hoe zet je die ideeen om in een concreet concept? Na een aantal brainstormsessies kwam Simplefly met een geïntegreerde online strategie voor IT Selector. De duidelijke tijdlijn, de kennis van zaken en de prettige samenwerking hebben ervoor gezorgd dat dit project naar volle tevredenheid en binnen de gestelde termijn is opgeleverd.”

Online marketing en auto’s

“Omdat we als Simplefly niet geloven in een eenmalige aanpak, hebben we al aan het begin van het project aan IT Selector voorgesteld een langer traject aan te gaan. Online marketing is geen kunstje, maar vraagt om een gedegen start en een minstens even gedegen vervolgtraject. Ik vergelijk een website vaak met een auto: onderhoud is vereist, maar blijven sleutelen en tunen zorgt ervoor dat je de race wint”, aldus online marketing consultant Joram Dees, die namens Simplefly verantwoordelijk was (en is) voor het traject.

En nu…? Verder!

Lucas vervolgt: “Na de oplevering blijft de samenwerking actief; op ons verzoek analyseert Simplefly doorlopend de website, de SEO- en SEA-campagnes en social media. Op basis van deze analyse doen we indien nodig aanpassingen. Dit resulteert onder andere in verbeterde vindbaarheid en hogere bezoekersaantallen op onze website.

Op dit moment zijn IT Selector en Simplefly druk bezig met de uitwerking van een vervolgstrategie. We hebben er alle vertrouwen in dat ook dit project succesvol zal worden afgerond!”

Simplefly verzorgde tot nu toe de volgende diensten voor IT Selector:

  • Interactieontwerp en webdesign
  • Zoekmachineoptimalisatie – o.a. strategie, zoekwoordanalyse, SEO-copywriting, linkbuilding
  • Online campagnes – o.a. Adwords en display campagne op Computable.nl, inclusief concept en uitvoering banners
  • Conversieoptimalisatie en doorlopende analyse

Over IT Selector

IT Selector adviseert bedrijven op onafhankelijke wijze op het gebied van ERP-, CRM– en e-commerce software. Via Online Services (gratis), Consultancy en Projectmanagement worden uw wensen en eisen in kaart gebracht. Kijk voor meer informatie eens op www.itselector.nl!