Op zoek naar een professioneel ontwerpbureau dat iconen op maat voor je kan ontwerpen? Simplefly heeft jaren ervaring in het ontwerpen van custom iconen en gaat de uitdaging graag aan om passende iconen op maat te ontwerpen voor jouw product of bedrijf. Weten hoe dat in zijn werk gaat? Lees snel verder!

Wanneer je iconen op maat nodig hebt

Vaak moeten iconen een specifieke boodschap in een bepaalde context overbrengen. De stijl moet ook aansluiten op de branding of huisstijl van een product op bedrijf. In dat geval is het (laten) ontwerpen van iconen op maat een oplossing. Dit is ook het moment om een gespecialiseerd bureau als Simplefly in te schakelen. Iconen ontwerpen is een specialisme. De ontwerper moet namelijk niet alleen een ervaren illustrator zijn, maar moet ook kennis hebben over user experience.

Iconen laten ontwerpen?

Het ontwerpen van iconen kan al vanaf 5 iconen. We rekenen af per icoon of op uurbasis, afhankelijk van complexiteit van de opdracht. We kunnen iconen ontwerpen in een bestaande stijl, maar we kunnen ook een volledig nieuwe stijl ontwikkelen. Laat ons je wensen weten en dan maken we graag een offerte voor je! Dat kun je doen via het offerteformulier achter de onderstaande knop:

OFFERTE AANVRAGEN

Onze aanpak

In een ontwerptraject voor iconen op maat, lopen we doorgaans de volgende stappen door:

  1. Het bepalen van de scope: aantal iconen, aantal varianten, bestandsformaten
  2. Canvasfase: in deze fase bespreken we onderwerpen als doelgroep, stijl en de toepassing
  3. Conceptfase: in dit stadium maken we enkele schetsen, meestal voor enkele iconen
  4. Uitwerkingsfase: na akkoord op het concept werken we alle iconen uit in de afgestemde stijl
  5. Oplevering: wanneer alle iconen akkoord zijn leveren we deze in de afgesproken bestandsformaten aan
  6. Doorontwikkeling: in een vervolgtraject kunnen we extra iconen of bijpassende illustraties ontwerpen

De kracht van iconen

Vaak zegt een beeld veel meer dan tekst. Dat is ook waar iconen hun kracht bewijzen. Iconen zijn eenvoudige illustraties die in een fractie van een seconde een boodschap overbrengen aan een bezoeker of voorbijganger. Iconen kom je overal tegen: op WC-deuren, op vliegvelden en stations, in je auto en op de oven. Ook in een digitale context in software, websites en apps worden iconen veel gebruikt.

Wil je weten wat wij als digital agency voor jou kunnen betekenen?

BEKIJK ONS WERK VRAAG EEN OFFERTE AAN