Crowdfunding: steun jij Foodsharing?

24 september 2013 | Joram Dees

Wij houden van online initiatieven die bijdragen aan een duurzame wereld. Sterker nog: we steunen ze graag! Een van de manieren waarop we dat doen is door op de Dag van de Duurzaamheid (10/10) ons een dag lang voor niets in te zetten voor duurzame organisaties.

Het begin: de site

Zo kwamen we vorige jaar Foodsharing op het spoor: een sympathiek initiatief waarbij mensen via een Facebookpagina overtollige etenswaren met elkaar konden delen. De vraag van Foodsharing was hen te helpen dit op een professionelere en gerichtere manier te faciliteren. Met enthousiasme hebben we daarom vorig jaar een simpele, maar doeltreffende site opgeleverd.

Een schot in de roos

De site bleek een schot in de roos: een toenemend aantal gebruikers plaatst overtollige etenswaren en zo ontstaat een ware bewegen tegen voedselverspilling. Het succes is niet in de minste plaats te danken aan initiatiefnemer Eva van Dijk, die vele (onbetaalde) uren in het initiatief stak.

De volgende fase

Toen we voor de zomer met Eva om tafel gingen om de toekomstplannen te bespreken, werd al snel duidelijk dat er geld nodig was om Foodsharing naar het volgende niveau te tillen. Op ons advies is Foodsharing nu een crowdfundingactie gestart om €8.000 op te halen.

Inmiddels staat de teller op zo’n €1.500, met nog ruim een maand te gaan. Steun jij Foodsharing met een klein (of groter) bedrag om de volgende stap te kunnen zetten?

Investeer in Foodsharing…>>