Bekendmaking winnaars Simplefly #dvdd11

10 november 2011 | Joram Dees

We hadden flink wat tijd nodig om alle inzendingen op een rij te krijgen en te beoordelen. Eigenlijk alle inzendingen verdienden het geholpen te worden, maar helaas hebben we die tijd morgen niet beschikbaar. Wel hebben we besloten wat extra’s te doen om iedereen verder te helpen. Allereerst zullen we bekendmaken wie de winnaars zijn.

De winnaars hebben we geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  • De haalbaarheid om ze in een dag echt verder te kunnen helpen
  • Startende projecten en projecten met weinig tot geen budget
  • Projecten waar we erg warm voor liepen

Uit de inzendingen kunnen we uiteindelijk negen inzenders gelukkig maken. Dit zijn er wat meer dan verwacht omdat we morgen extra hulp krijgen; erg leuk!

De winnaars zijn:

INZENDER BESCHRIJVING PROJECT
Sustainsville
Sustainsville is de business community van de toekomst. We zullen dit project helpen door de website te verbeteren en uit te breiden.

Hydrozorg
Hydrozorg gaat plantenbakken een tweede bestemming geven door ze te schenken aan basisscholen en zorginstellingen. We helpen Hydrozorg door hiervoor een pagina op hun site te realiseren.

Plastic Tas Vrij
Een sympathiek initiatief om Dordrecht Plastic Tas Vrij te krijgen. We gaan deze organisatie helpen door een Facebookpagina in te richten en te helpen met een nieuwsbrief.

Medair Nederland
Deze kleine organisatie voor noodhulp en wederopbouw gaan we helpen een Adwordscampagne in te richten. Ook zullen we ze helpen aan de slag te gaan met social media.

Serve the City
Serve the City is een vrijwilligersorganisatie die graag willen dat de hulpbehoevende medemens duurzaam gelukkiger wordt. We gaan helpen door te adviseren op het gebied van social media en zoekmachinemarketing.

Global Goodies
Global Goodies is een duurzame webshop. We gaan Global Goodies helpen door een advies uit te brengen om hun online marketing naar een hoger plan te brengen.

Pure Jute
Pure Jute is een merk voor duurzame, eerlijke, ecologische en milieuvriendelijk geproduceerde jute. We zullen Pure Jute helpen adviseren op het gebied van social media.

EerlijkeKansen
EerlijkeKansen is een social business die bamboe fietsframes importeert uit Ghana. Onze bijdrage aan dit project is in de vorm van een advies op het gebied van online marketing.

Duurzaam Dorp Diemen
Een netwerk voor Diemenaren voor schonere energie, lokaal voedsel en een duurzame toekomst. Het sympathieke Duurzaam Dorp Diemen helpen we met een advies en second opinion op het gebied van online marketing.

En nu verder?

We trappen morgen om 9:00 het project af en gaan dan direct voor de bovenstaande projecten aan de slag. Wanneer we vragen hebben over de projecten dan nemen we vandaag of morgen in de loop van de dag contact op met de betreffende contactpersonen van de projecten.

Morgen zullen we via Twitter, onze website en andere kanalen live verslag doen van ‘onze’ dag van de duurzaamheid. Ben je een van de ‘winnaars’ en wil je morgen bij ons langskomen om even te buurten of mee te denken, dan ben je van harte welkom. Laat het wel even weten van tevoren, zodat we hier qua planning rekening mee kunnen houden.

En dan de toegift…

We konden het eigenlijk niet over ons hart krijgen om niet iedereen verder te helpen. We hebben daarom besloten binnenkort een gratis seminar te organiseren voor alle aanmelders. In dit seminar nemen we zoveel mogelijk de onderwerpen mee die voorkwamen in de verzoeken.

Blijf dus de site en Twitter in de gaten houden voor updates en Tweet mee met de hashtag #dvdd11!