AdWords en Analytics koppelen: waarom & hoe

4 december 2013 | Simplefly

AdWords en Analytics; beide zijn het zeer handige marketingtools van Google. AdWords kan zorgen voor direct succes en wanneer je de gegevens goed leest voor een blijvend succes. Analytics zorgt voor geweldige gegevens over je website en je bezoekers. Maar veel bedrijven vergeten deze tools te koppelen. En dat terwijl dit veel voordeel kan bieden!

AdWords en Analytics koppelen

Wanneer we bezig zijn met AdWords proberen we niet puur bezoekers naar de website te krijgen. We willen de juiste bezoekers! Elke bezoeker kost geld en daarom willen we weten of we omzet genereren uit bezoeken. Het is daarom essentieel om te meten welke bezoekers daadwerkelijk belangrijke stappen zetten op je website.
Uiteraard haalt AdWords wel hele belangrijke informatie op. Zo geeft het door hoeveel je advertenties kosten, hoe goed ze presteren en zelfs hoeveel je ervoor terug krijgt. Alleen kan Analytics ervoor zorgen dat je kunt meten welke stappen door gebruikers ondernomen worden voordat ze converteren.

Deze informatie is essentieel wanneer je op lange termijn succes wil boeken. Alleen door het gedrag van je bezoekers te meten kun je er achter komen waar ze belangrijke informatie missen, of wat ze tegen houdt.

Een handig voorbeeld is een webshop. AdWords laat zien welke advertenties ervoor zorgen dat mensen een product besteld hebben. Het laat echter niet zien waar bezoekers afhaken, of hoeveel mensen daadwerkelijk bij het checkout formulier terecht zijn gekomen.

Zonder een koppeling is wel te meten wat bezoekers doen op je website, maar is het onmogelijk te herleiden naar je campagnes. Het kan zijn dat bepaalde advertenties vragen om een paar kleine aanpassingen, waardoor ze wel succes opleveren.

De voordelen op een rij

Onderstaand vind je een opsomming van informatie die we uit Analytics kunnen halen. Door deze informatie naast zoekwoorden, advertenties en biedingen te leggen krijgen we essentiële informatie over specifieke AdWords keuzes.

  • Inzicht in klikgedrag gebruikers
  • Inzicht in pagina’s waar gebruikers afhaken
  • Inzicht in tijd die besteed wordt op een bepaalde pagina
  • Inzicht in site-factoren die wel conversies opleveren
  • Verbeterde doelstellingen voor biedingen per conversie
  • Mogelijkheid tot verbeteren remarketing lijsten

Hoe je de koppeling maakt

Het koppelen van AdWords en Analytics hoeft maar een paar minuten tijd te kosten. Deze handleiding van Google laat zien hoe het moet. Voor een leek is dat niet altijd gemakkelijk. We helpen je daarom graag verder met het inrichten van een koppeling en het optimaliseren van je AdWordscampagne(s)!

Neem vrijblijvend contact met ons op om meer uit Google AdWords te halen.